Hvorfor det er så vigtigt at lege og være udenfor

På Nordskovens friskole tilbringes alle pauser ude i det fri. Vi har derfor lavet en dejlig naturlegeplads til vores elever, så de kan blive alsidigt udfordrede.

Vores krop er skabt til at stå op og gøre aktiviteter fra den stilling. Udelivet er så at sige vores naturlige element. Det er jo kun i en kort del af vores liv som mennesker på denne jord, at vi har tilbragt store dele af livet inde i huse (og skoler).

Når eleverne bevæger sig og f.eks. graver huller, gange og veje i vores store sandkasse eller tager på fisketur i Akademitimerne, ja så aktiverer de den del af hjernen, som vi brugte som naturmennesker, mens den sent udviklede del af hjernen, de kognitive centre, kan holde lidt fri og gøre sig klar og veloplagt, til klokken igen ringer til time.