Skolens historie

Nordskovens Friskole begyndte sin undervisning allerede i 1861 med 12 børn.
Skolen blev oprettet af to grunde: den ene, at eleverne i Palleshave havde langt til den offentlige skole, og den anden, men vigtigste, at forældrene ønskede selv at sørge for deres børns undervisning.
Da Kristen Kold var på egnen, søgtes hans assistance til at finde en egnet lærer, som forældrene kunne betro deres børn til.
Siden da er der med stor indsats fra ansatte og forældre drevet levende grundtvig-koldsk skole her.
I 2001 kunne skolen fejre sit 140 års jubilæum og skiftede ved den lejlighed navn fra Palleshave Friskole til Nordskovens Friskole.

I 2011 fejrede skolen sit 150års jubilæum og kunne samtidigt glæde sig over at skolen var udbygget således, at det oprindelige skolehus stod renoveret og tilbygninger var føjet til.

I 2016 kan vi så fejre skolens 155års fødselsdag!

Nordskovens Friskole har altid været den lille skole ude på landet, hvilket vi også i dag forstår at sætte stor pris på.

Her er ro til at gro.