Årshjul

På Nordskovens Friskole markerer vi, at året drejer rundt.
Vi stopper op og markerer årstidernes skiften og højtidernes fester.

For at gøre det nemmere at følge med har vi lavet en “forbruger-guide” for skoleaktiviteter på Nordskovens Friskole.

Skoledagen:

For at gøre skoledagen forudsigelig og velstruktureret for eleverne, begynder og slutter (næsten) alle dage ens.

Kl. 8 samles vi til Morgensang (undtaget mandage med svømning, så er det 9.15):
Vi synger en morgensalme, beder Fader Vor og slutter med en årstidssang eller en børnesang.
Derefter gives meddelelser og der fortælles lidt om dagen eller årstiden.
Eleverne øver sig på at lytte til den, der giver besked og evt. stille relevante spørgsmål.

På morgensangen inviteres eleverne også til at tage aktiv del i de beslutninger, som de voksne lægger ud til eleverne. Eleverne kan også selv tage emner op, som de ønsker at diskutere med de andre børn og skolens lærere.

Hver morgen øves rolig og dyb vejrtrækning, synkronisering, selvkontrol, opmærksomhed, turtagning, korttidshukommelse og makkermassage.
Vi øver puls og rytme.

Skoledagen slutter oftest med diverse understøttende aktiviteter: Bevægelse, højtlæsnings-, spille- og lektiecafé.

Alle dage stilles der blandet frugt frem til eleverne fra om morgenen, så alle har mulighed for at tanke op til dagens udfordringer.

Kl. 11.15 spiser vi madpakker, derefter har eleverne duksepligter på skift.

Der er planlagte aktiviteter i alle frikvarterer.

Alle skoledage er fra kl. 8 - 14 for alle elever.
Kortere skoledage kan aftales for elever med helt særlige behov.

Inden skoleårets begyndelse lægges en opdateret års- og arrangements-kalender på hjemmesiden og intranettet. Denne kan findes her på hjemmesiden, også i printvenlig udgave: Klik her for at se kalenderen